
De ciocolata Dubai sigur ai auzit. Dar ce zici de o rețetă delicioasă de prăjitură Dubai? Are multă cremă de fistic, cataif și ciocolată, așa cum îți place. Pentru ca gustul și textura prăjiturii Dubai să iasă minunat, poți folosi Făina albă Superioară Boromir. Dacă te numeri printre iubitorii de ciocolată, nu uita că pe blogul nostru găsești oricând inspirație pentru gătit bunătăți precum:
Prăjitură Dubai, preparată cu Făina Boromir
Prăjitura Dubai se remarcă prin combinația desăvârșită de pandișpan cu cacao, cremă cu fistic și cataif, completată de glazura fină de ciocolată neagră. Cu Făina albă Boromir, obții un pandișpan pufos și gustos. Datorită texturii fine și calității sale superioare, Făina Boromir se îmbină perfect cu celelalte ingrediente pentru pandișpan. Preparată din boabe de grâu românesc, alese cu grijă, Făina albă Boromir este ideală pentru diferite rețete de bunătăți. O poți comanda oricând din magazinul nostru online: https://www.boromirmarket.ro/, unde te așteaptă o mare varietate de ingrediente și produse gata preparate.
Sfaturi de preparare prăjitura Dubai
• Dacă nu ai la îndemână unt, îl poți înlocui cu ulei. Totuși untul conferă prăjiturii Dubai un gust bogat.
• Crema de fistic poate fi cumpărată sau preparată în casă dintr-un mix de fistic, unt de fistic și zahăr, care se dă la blender.
• Când prepari umplutura de fistic și cataif, poți folosi ciocolată albă, topită. Astfel textura va fi mai cremoasă și gustul mai bogat.
• Ca să obții un gust dulce-amărui, te sfătuim să folosești ciocolată amăruie pentru glazură. În funcție de preferințe, o poți înlocui cu ciocolată cu lapte.
• Pentru un decor simplu, folosește fistic mărunțit.
• Dacă preferi un gust mai aromat, poți folosi scorțișoară în prepararea pandișpanului.
Ingredients
-
Pentru blatul cu cacao:
- Pentru crema cu fistic și cataif:
- Pentru glazura de ciocolată:
Instructions
- Într-un robot de bucătărie mixează untul și zahărul până când capătă o culoare pală și se dizolvă o parte din zahăr. Adaugă ouăle și esența de vanilie, apoi mixează pentru încă 3 minute.
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 27 x 21 cm.
-
- Pune compoziția obținută în tavă și coace pandișpanul timp de 20-25 minute. Te sfătuim să folosești o scobitoare pentru a vedea dacă e gata.
- Mărunțește fideaua cataif într-un robot de bucătărie sau cu mâna, apoi topește untul într-o tigaie și adaugă cataiful mărunțit. Rumenește cataiful până când capătă o culoare aurie. Lasă-l la răcit. Combină crema de fistic cu cataiful rumenit.
-
-