Negresa cu ciocolată: rețeta simplă de brownies

prajitura negresa cu ciocolata
Yields: 5 Servings Difficulty: Easy

Negresa cu ciocolată sau faimoasa brownie este o prăjitură mult îndrăgită pentru gustul intens de ciocolată ce îmbogățește textura pufoasă și ușor umedă. Pe lângă savoarea sa inconfundabilă, ne cucerește și cu faptul că se prepară din puține ingrediente și cu un efort minim.

Cum nu ai mereu timp pentru a găti delicii sofisticate, ne-am gândit să te inspirăm cu o rețetă simplă de negresă cu ciocolată și nuci. Preparată cu Făina superioară Boromir, prăjitura va fi o adevărată încântare mai ales dacă o împarți cu familia și prietenii. Este numai bună de servit și dimineața alături de cafea, un pahar plin cu lapte sau un ceai aromat.

Negresa cu ciocolată, un desert versatil

Pentru a crea combinații delicioase de gusturi și arome, poți adapta rețeta de negresă cu ciocolată după bunul plac. Sosurile de fructe sau vanilie, dulceața dulce-acrișoară, înghețatele cu diferite arome completează minunat gustul ciocolatei, transformând desertul într-o bunătate irezistibilă.

În plus, poți aromatiza prăjitura negresa folosind în compoziția sa nuci sau arahide crocante. Iar la final o poți acoperi cu ganache de ciocolată și caramel fin. După cum vei vedea, merge să integrezi foarte ușor ingredientele de care dispui pornind de la rețeta de bază.

Pufoasa negresă cu ciocolată se remarcă atât prin aromele bogate, cât și printr-o frumoasă culoare cafenie. Este gustarea ideală când vrei să te răsfeți cu un deliciu, dar parcă merge și mai bine savurată cu cei apropiați mai ales dacă printre ei se găsesc și iubitori de ciocolată.

Altfel te bucuri de gustul său unic când o servești în compania oamenilor dragi în clipele de relaxare. Iar pentru a te asigura că rezultatul va fi fermecător, nu trebuie decât să folosești ingrediente simple dar de o calitate excelentă și să urmezi câteva instrucțiuni ușoare.

Cea mai pufoasă prăjitură negresă cu Făina Boromir

Mătăsoasă și fină, Făina albă superioară Boromir se armonizează perfect cu celelalte ingrediente pentru negresa cu ciocolată, conferindu-i un gust unic și o textură aerată, ușor umedă. Produsă prin măcinarea grâului atent selecționat, Făina Boromir desăvârșește gustul preparatelor tale, astfel încât să te bucuri de o experiență memorabilă.

Dacă vrei să încerci și alte rețete savuroase de desert și alte mâncăruri, descoperă pe blog cum prepari foarte ușor brioșe cu afine, gogoși tare bune la gust, gofre sau vafe belgiene, papanași cu smântână și dulceață, tradiționalii colțunași cu brânză, plus multe alte delicii de care nu te mai saturi.

Poți comanda online Făina albă superioară de pe boromirmarket.ro, locul plin de bunătăți pentru toate gusturile. De la prăjituri cremoase cu fructe, cafea si nuci, checuri si rulade cu arome fructate, până la torturi perfecte pentru aniversări, acolo vei găsi ceva bun pentru întreaga familie. În magazinul nostru găsești și noua colecție Prăjitura Îngerilor, din care poți alege prăjiturele cu gust divin și creme de mango, fistic sau cocos.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează tava cu hârtie de copt, fie înainte sau după ce prepari compoziția pentru negresă. Alege o tavă cu pereți mai înalți întrucât negresa va crește mult în cuptor.
  • Topește ciocolata și untul la bain marie într-un bol, apoi amestecă până când compoziția devine omogenă. Când pui bolul pe baia de aburi, nu-l lasă să atingă fundul oalei cu apa fiartă pentru a nu se tăia amestecul.
  • După ce ai scos bolul de la bain marie, adaugă pudra de cacao și zahărul. Amestecă bine astfel încât zahărul să se incorporeze în compoziție.
  • Urmează să adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând în compoziția de ciocolată. În tot acest timp amestecă pentru ca aceasta să se omogenizeze.
  • Adaugă Făina superioară Boromir și sarea, după care trebuie să amesteci în continuare până când obții o compoziție netedă. Pentru ca textura să fie și ușor crocantă, pune și nucile. Vor completa minunat gustul ciocolatei. Iar dacă vrei ca prăjitura să iasă și mai dulce poți folosi un gem.
  • La final, pune compoziția în tavă și las-o în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 minute. Te sfătuim să nu lași negresa prea mult la copt, întrucât va căpăta o textură uscată. După ce ai scos-o din cuptor, las-o la răcit.
  • O poți servi simplă sau o poți decora în nenumărate moduri. Glazurile de ciocolată amăruie, cremele de brânză fine, sosurile de fructe ușor acrișoare, cum ar fi fructele de pădure, se îmbină armonios cu gustul negresei cu ciocolată și îl scot și mai mult în evidență. Poftă bună! Pe boromirmarket.ro găsești oricând produse care promit experiențe deosebite în bucătărie, dar și preparate special create pentru a te răsfăța atât cu gusturi tradiționale, cât și cu mixuri inedite de arome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *