Yields:
5 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează tava cu hârtie de copt, fie înainte sau după ce prepari compoziția pentru negresă. Alege o tavă cu pereți mai înalți întrucât negresa va crește mult în cuptor.
- Topește ciocolata și untul la bain marie într-un bol, apoi amestecă până când compoziția devine omogenă. Când pui bolul pe baia de aburi, nu-l lasă să atingă fundul oalei cu apa fiartă pentru a nu se tăia amestecul.
- După ce ai scos bolul de la bain marie, adaugă pudra de cacao și zahărul. Amestecă bine astfel încât zahărul să se incorporeze în compoziție.
- Urmează să adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând în compoziția de ciocolată. În tot acest timp amestecă pentru ca aceasta să se omogenizeze.
- Adaugă Făina superioară Boromir și sarea, după care trebuie să amesteci în continuare până când obții o compoziție netedă. Pentru ca textura să fie și ușor crocantă, pune și nucile. Vor completa minunat gustul ciocolatei. Iar dacă vrei ca prăjitura să iasă și mai dulce poți folosi un gem.
- La final, pune compoziția în tavă și las-o în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 minute. Te sfătuim să nu lași negresa prea mult la copt, întrucât va căpăta o textură uscată. După ce ai scos-o din cuptor, las-o la răcit.
- O poți servi simplă sau o poți decora în nenumărate moduri. Glazurile de ciocolată amăruie, cremele de brânză fine, sosurile de fructe ușor acrișoare, cum ar fi fructele de pădure, se îmbină armonios cu gustul negresei cu ciocolată și îl scot și mai mult în evidență. Poftă bună! Pe boromirmarket.ro găsești oricând produse care promit experiențe deosebite în bucătărie, dar și preparate special create pentru a te răsfăța atât cu gusturi tradiționale, cât și cu mixuri inedite de arome.