Rulourile cu vanilie sunt oricând o idee bună pentru răsfăț. Fie că le servești de sărbători sau în zilele obișnuite, rezultatul este același. Un moment de savoare, prelungit de crema fină de vanilie și foietajul ușor crocant al cornetelor.
Așadar îți propunem să încerci rețeta noastră de rulouri cu cremă de vanilie și foietaj preparat cu Făina albă Superioară Boromir. Sunt ușor de făcut, versatile și îți aduc îndată zâmbetul pe buze când le împarți cu cei dragi.
Rulouri cu cremă de vanilie sau alte arome?
Crema de vanilie are o aromă delicată, motiv pentru care se numără printre preferatele noastre când vina vorba de umpluturi. Odată ce ai preparat-o, o poți completa cu frișcă naturală sau unt după cum îți place. Noi am preferat frișca întrucât îi conferă o textură mai aerată.
Despre ea am povestit mai mult în rețeta noastră de pe blog, unde vei găsi mici trucuri pentru a obține un gust și o textură foarte fină. În afară de cremă de vanilie, mai poți umple rulourile cu cremă de ciocolată, cafea sau caramel.
După cum vei vedea este simplu să pregătești atât crema de vanilie, cât și aluatul pentru rulouri. După ce ai frământat până ai obținut un aluat elastic și nelipicios, trebuie să îl întinzi pe masa de lucru și să îl împarți în fâșii lungi. Nu este nevoie să îl lași la odihnit. Apoi folosești formele speciale pentru a modela cornetele și le rumenești în cuptor. La final nu mai trebuie decât să umpli cornetele cu cremă de vanilie.
Făina Boromir, perfectă pentru rulourile cu vanilie
Cu Făina albă de grâu Boromir prepari niște rulouri foarte gustoase, ce completează minunat crema și aroma de vanilie. Descoperă pe blogul nostru încă o rețetă deosebită de desert: Millefeuille, prăjitura franțuzească, ce reunește foietajul cu crema de vanilie și glazura de ciocolată într-un mod delicios.
Găsești online Făina Boromir pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale. În prepararea ei folosim boabe de grâu alese cu grijă pentru ca în urma măcinării să obținem o făină superioară.
Ingredients
Instructions
- Ca să pregătești aluatul pentru rulouri, mixează într-un bol zahărul, laptele și uleiul astfel încât să se topească zahărul, apoi adaugă ouăle și amestecă foarte bine. În continuare trebuie să adaugi sarea și amoniacul, apoi Făina Boromir. Te sfătuim să adaugi făina treptat, după care te poți apuca de frământat. Frământă până obții un aluat nelipicios.
- Împarte aluatul în 4 părți egale și întinde-le până când obții foi subțiri. Taie pe lungime fâșii de 2 cm, apoi unge cu puțin unt sau ulei formele speciale pentru cornete. Rulează fiecare fâșie pe formă, având grijă să suprapui marginile. Opțional poți unge rulourile cu gălbenuș înainte de a le rumeni.
- Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la rumenit în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de aproximativ 20 minute. Odată ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit înainte de a le scoate din forme.
- Încălzește laptele într-o oală la foc mic, fără să îl lași să fiarbă. Poți aromatiza laptele cu o păstaie de vanilie sau esență de vanilie în funcție de preferințe. Bate ouăle cu zahărul, apoi adăuga amidonul. Amestecă bine, apoi toarnă în fir laptele fierbinte. Pune compoziția obținută în oala în care ai încălzit laptele și fierbe crema la foc mic, amestecând încontinuu. Te sfătuim să nu lași pe foc crema mai mult decât 2-3 minute după ce a început să fiarbă.
- După ce s-a îngroșat, ia-o de pe foc și acoper-o cu folie alimentară cât timp o lași la răcit. O poți combina cu frișcă pentru a obține o textură mai aerată. Transferă crema de vanilie într-o pungă cu poș și umple rulourile. Dacă preferi un gust mai fin și aromat, adaugă în crema de vanilie unt. Crema de vanilie poate fi completată și cu cacao sau ciocolată topită. Împarte gustul cornetelor cu vanilie împreună cu întreaga familie! Poftă bună!