Sos pesto și toast crunchy

sos pesto reteta
Difficulty: Easy

Sosul pesto completează perfect nu numai rețetele de paste, ci și toasturile rapide. Pentru azi ți-am pregătit o rețetă de sos pesto super simplă și rapidă, pe care am completat-o cu felii prăjite de Franzelă albă Boromir. Mai jos găsești diferite idei de combinații de arome și texturi, cu care poți experimenta în funcție de preferințe.

Toast cu sos pesto și Franzelă Boromir

Gustul foarte aromat de busuioc și feliile crocante se îmbină într-un gust de neuitat. După ce ai prăjit feliile de pâine, le poți unge cu usturoi și ulei de măsline dacă vrei să fie mai aromate. Folosim ingrediente simple, atent selecționate în prepararea Franzelelor Boromir pentru ca tu să te bucuri de o pâine gustoasă și pufoasă. Nu conțin conservanți și sunt preparate prin dospire lungă cu fermenți naturali. Alege sortimentul preferat de franzelă de pe boromirmarket.ro: cu făină graham, de secară, neagră, cu semințe și cereale sau cu cartofi.

Încearcă și alte rețete de toast de pe Blogul Boromir:

reteta sos pesto

Sfaturi de preparare sos pesto de casă

• Este esențial să folosești busuioc proaspăt. Ai grijă ca apa să fie rece, atunci când speli frunzele de busuioc.

• Pentru un plus de aromă, poți face un mix de 20 g busuioc fresh și 20 g spanac.

• În locul semințelor de pin, poți folosi miez de nucă, caju sau alune de pădure.

• Ca să obții un gust mai intens, rumenește semințele de pin în tigaie sau în cuptor. După ce s-au rumenit, lasă-le la răcit înainte de a prepara sosul pesto.

• Dacă vrei să obții un gust ușor spicy, mai poți adăuga un cățel de usturoi. Noi am folosit 3 căței pentru un gust mai echilibrat.

• Folosește un mojar sau un blender pentru a omogeniza bine sosul cu busuioc.

• Iată în ce alte rețete poți folosi sosul pesto de casă: paste, pizza, sandvișuri, foccacia, cartofi noi la cuptor sau lasagna cu brânză.

• Pentru a încerca alte variante de sos pesto, poți înlocui busuiocul cu:
– rucola, pentru un gust ușor amărui
– leurdă, pătrunjel, spanac sau baby spanac, completate cu zeamă de lămâie pentru un gust potrivit de acrișor

• Topping-ul de sos pesto poate fi completat cu:
-ouă poșate
-mozzarella și roșii
-bucățele de avocado
-măsline și roșii coapte
-halloumi, brânză rumenită în cuptor sau la tigaie
-ciuperci sotate sau coapte

Ingredients

Instructions

0/2 Instructions
  • Mixează într-un blender busuiocul proaspăt, parmezanul ras, semințele de pin, usturoiul zdrobit, sarea și piperul. Apoi toarnă uleiul de măsline și mixează până când obții o textură mai fină.
  • Rumenește la tigaie sau în toaster feliile de Franzelă Boromir, apoi întinde un strat generos de sos pesto. Pâinea prăjită poate fi unsă cu usturoi și paprika pentru un gust picant. Pune deasupra feliuțe de roșii cherry, apoi presară brânză feta mărunțită. Poți folosi și alte topping-uri care se potrivesc foarte bine cu aroma de pesto: avocado, un mix de brânzeturi sau ciuperci. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *