
Yields:
7 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, apoi unge cu puțin unt sau ulei o tavă de tartă. După aceea o poți tapeta cu făină. În continuare te vei ocupa de compoziția de tartă.
- Într-un bol mixează ouăle cu zahărul și sarea, apoi adaugă uleiul și amestecă foarte bine. Completează cu laptele și bicarbonatul de sodiu, pe care l-ai stins cu zeama de lămâie. Adaugă Făina Boromir și amestecă până când se omogenizează compoziția.
- Scoate sâmburii din caise, apoi taie fructele în felii subțiri sau groase în funcție de preferință. Dacă vrei să capete un gust mai dulce și aromat, unge-le cu gem de caise sau miere. Poți combina gemul cu brandy de caise ca să-i conferi tartei un gust cu totul irezistibil.
- Toarnă compoziția în tavă și aranjează frumos feliile de caise într-un mod circular. Apasă foarte ușor pe fiecare feliuță și presară zahăr vanilat sau brun ca să se caramelizeze. Pentru a-i conferi tartei un aspect fermecător, presară deasupra fulgi de migdale.
- Lasă la rumenit tarta cu caise timp de 25-30 minute până când capătă o culoare ușor aurie-maronie. După ce s-a scurs timpul de coacere, te sfătuim să faci testul scobitorii pentru a vedea dacă s-a făcut bine la interior. Savurează acest deliciu cu o cupă generoasă de înghețată sau un sos fin de ciocolată! Cu siguranță gustul său fresh îi va cuceri pe toți ce dragi. Poftă bună!