Tartă cu caise și fulgi de migdale

Yields: 7 Servings Difficulty: Easy

Vara asta are gust și parfum de caise! Iar tarta cu caise este desertul care surprinde cel mai bine prospețimea și savoarea acestor fructe. Caisele rumene și foarte aromate se împletesc perfect cu miezul pufos, ca de norișor.

Pentru a-ți îndulci zilele călduroase într-un mod delicios, ți-am pregătit o rețetă simplă de tartă cu caise. Fără prea mult efort vei obține un gust minunat cu Făina superioară Boromir, ajutorul de nădejde din bucătăria ta. La final trebuie neapărat să servești acest desert alături de înghețata preferată sau de un sos fin de ciocolată.

Zile de vară mai dulci: tartă cu caise

Rețeta noastră de tartă poate fi ușor adaptată după cum îți place. Merge să prepari tarta cu caise proaspete sau cu fructe din compot în funcție de ingrediente ai la îndemână. Dacă preferi ca fructele să rămână mai zemoase după coacere, te sfătuim să le ungi cu puțin gem sau miere înainte să le pui peste compoziția de tartă. Ca să obții un decor aparte, poți tăia caisele în felii subțiri pe care le așezi mai apoi circular.

Pandișpanul tartei cu caise merge preparat și cu pudră de cacao. Iubitorii de ciocolată vor îndrăgi această variantă. De asemenea, gustul caiselor se potrivește foarte bine cu aroma de migdale, așa că nu ezita să folosești esență de migdale sau fulgi de migdale. Pentru un plus de aromă, pune în compoziție și câteva linguri lichior de caise, esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie.

Tarte cu caise din Făina Boromir

Din Făina albă superioară Boromir prepari o tartă delicioasă cu caise și miez pufos. Aroma și textura sa deosebită transformă tarta într-o bunătate de desert. Cum ne plac foarte mult tartele, am conceput și alte rețete ideale pentru zilele călduroase.

Bucură-te de gustul verii alături de o plăcintă cu vișine bogată în arome sau răsfață-te din plin cu o tartă de cireșe cu crustă crocantă! Găsești rețetele pe blogul Boromir alături de multe alte idei de deserturi de sezon ce promit să te revigoreze complet.

Poți comanda online Făina albă de grâu Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă nenumărate ingrediente de nelipsit din rețetele tale. În prepararea ei folosim boabe de grâu atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, apoi unge cu puțin unt sau ulei o tavă de tartă. După aceea o poți tapeta cu făină. În continuare te vei ocupa de compoziția de tartă.
  • Într-un bol mixează ouăle cu zahărul și sarea, apoi adaugă uleiul și amestecă foarte bine. Completează cu laptele și bicarbonatul de sodiu, pe care l-ai stins cu zeama de lămâie. Adaugă Făina Boromir și amestecă până când se omogenizează compoziția.
  • Scoate sâmburii din caise, apoi taie fructele în felii subțiri sau groase în funcție de preferință. Dacă vrei să capete un gust mai dulce și aromat, unge-le cu gem de caise sau miere. Poți combina gemul cu brandy de caise ca să-i conferi tartei un gust cu totul irezistibil.
  • Toarnă compoziția în tavă și aranjează frumos feliile de caise într-un mod circular. Apasă foarte ușor pe fiecare feliuță și presară zahăr vanilat sau brun ca să se caramelizeze. Pentru a-i conferi tartei un aspect fermecător, presară deasupra fulgi de migdale.
  • Lasă la rumenit tarta cu caise timp de 25-30 minute până când capătă o culoare ușor aurie-maronie. După ce s-a scurs timpul de coacere, te sfătuim să faci testul scobitorii pentru a vedea dacă s-a făcut bine la interior. Savurează acest deliciu cu o cupă generoasă de înghețată sau un sos fin de ciocolată! Cu siguranță gustul său fresh îi va cuceri pe toți ce dragi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *