Tarta cu piersici, o bunătate de desert

tarta cu piersici reteta
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 1 Hr Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 45 Mins

Vara ne bucurăm cât mai mult de soare, cerul senin, dar și de belșugul dulce al naturii. Tarta cu piersici surprinde perfect prospețimea fructelor zemoase, foarte aromate și parfumate, dezvăluind un gust cu totul aparte.

Surpriza culinară de astăzi este o rețetă de tartă cu piersici și crustă preparată cu Făina superioară Boromir. Mai are rost să spunem că ne-a rămas gândul la acest desert? Este delicios, lejer și ușor de făcut. Pe lângă această rețetă, ți-am pregătit la final o altă variantă de tartă, gata în 15 minute, pe care o poți pregăti ca să îți rămână mai mult timp pentru relaxare alături de cei dragi.

Tartele cu piersici, dulci ca o zi de vară

Să vedem cum obținem un adevărat deliciu. După ce ai pregătit aluatul pentru tarta rustică sau galette, trebuie să îl lași la odihnit în frigider. Între timp te poți ocupa de umplutura de piersici. Gustul piersicilor se potrivește foarte bine cu aroma de scorțișoară și ghimbir, totuși poți folosi pentru umplutură și alte ingrediente: esență de migdale, nucșoară sau un mix de mai multe mirodenii dulci.

După ce ai combinat ingredientele pentru umplutură, trebuie să asamblezi tarta cu piersici și să o rumenești mai apoi în cuptor. Dacă vrei să iasă mai aromată, unge piersicile cu unt topit înainte de coacere.

Pentru un decor fermecător, presară la sfârșit fulgi de migdale, migdale zdrobite sau fructe de dimensiuni mici precum zmeură sau afine. Odată ce ai scos din cuptor tarta cu piersici, îți recomandăm să ungi umplutura cu puțin gem de caise sau piersici. Îi va conferi un aspect ușor lucios, foarte plăcut. Alături de o cupă generoasă de vanilie, acest desert te va revigora de la prima degustare.

Tarta cu piersici și crustă din Făina Boromir

Preparată cu Făina albă de grâu Boromir, crusta crocantă se împletește minunat cu umplutura de piersici. Totuși ea merge foarte bine înlocuită cu un foietaj crunchy, așa că nu ezita să încerci și rețeta noastră super rapidă de tartă cu piersici și Foi de Cremșnit Boromir. O găsești la sfârșitul articolului.

Dacă nu știi ce alte deserturi de vară să mai gătești, aruncă o privire la rețetele noastre de tartă cu fructe proaspete și cremă de vanilie, tartă cu căpșuni sau clafoutis cu cireșe și miez cremos, deliciile ideale pentru zilele călduroase.

Poți comanda online Făina Boromir și Foile de Cremșnit de pe boromirmarket.ro, de unde poți alege multe alte ingrediente pentru rețetele tale. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu mare grijă astfel încât să îți punem la dispoziție un ajutor de nădejde în bucătărie cu care prepari numai bunătăți.

Ingredients

0/21 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi pune într-un robot de bucătărie Făina Boromir, zahărul și sarea, apoi adaugă untul tăiat în bucățele și mixează bine. Poți pune oțetul de mere și apa rece, mixând după fiecare adăugare. După ce ai obținut un aluat ușor sfărâmicios, dar omogen, îl poți pune pe masa pudrată cu făină.
  • Modelează-l pentru a-i da o formă rotundă, apoi învelește-l în folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 1 oră. După ce s-a scurs timpul, scoate aluatul și lasă-l la temperatura camerei timp de 5-10 minute pentru a se încălzi. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade C și pregătește o tavă.
  • Întinde aluatul cu sucitorul astfel încât să obții un disc cu diametrul de 30cm. Transferă apoi aluatul pe o hârtie de copt, apoi mai lasă-l în frigider cât timp te ocupi de umplutura de piersici.
  • Amestecă într-un bol mare piersicile tăiate în felii mai groase, zahărul brun, amidonul de porumb, zeama de lămâie, esența de vanilie sau migdale, scorțișoara, ghimbirul și sarea.
  • Urmează să transferi aluatul în tavă și să pui umplutura în mijlocul discului de aluat. Aranjează feliile de piersici în formă de spirală, suprapunându-le când este nevoie. Trebuie să lași 5cm distanță între umplutură și marginea aluatului. Adună marginile aluatului peste piersici astfel încât centrul să rămână descoperit. Poți unge marginile aluatului cu ou sau un topit și să presari zahăr ca să obții o crustă mai crunchy.
  • Rumenește tarta cu piersici timp de 40-50 minute în cuptor până când capătă o culoare ușor aurie. Dacă observi că crusta devine maronie, acoperă tarta cu folie de aluminiu. Savurează tarta cu fructe alături de o înghețată de vanilie sau un iaurt grecesc la masa în familie!
  • Ca să prepari rețeta bonus de tartă cu piersici, trebuie să pregătești umplutura la fel ca la pasul 4, apoi așezi frumos feliile de piersici pe Foaia de Cremșnit Boromir și rumenești foietajul timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Simplu și delicios! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *