Tiramisu la pahar, un desert fin și foarte rapid

tiramisu la pahar reteta
Yields: 5 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins

Ziua obișnuită se transformă în sărbătoare când savurezi un delicios tiramisu la pahar. Acest desert italian reunește într-o combinație irezistibilă gustul intens de cafea, crema de fină de mascarpone și pișcoturile însiropate.

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu deliciu rapid și ușor de făcut, încearcă rețeta noastră de tiramisu fără ouă. Deși îți ia mai puțin de o jumătate de oră să-l prepari, rezultatul este pur și simplu minunat. Straturile delicate de cremă și Pișcoturi Boromir conferă desertului un aspect elegant și plin de farmec. Indiferent de ocaziile la care îl servești, va arăta foarte bine pe masă!

Cum se prepară tiramisu la pahar?

Tiramisu la pahar se prepară mai ușor decât ți-ai putea închipui. Mai întâi trebuie să pregătești cafeaua. Este esențial să faci o cafea tare pe care trebuie să o lași apoi la răcit. Poți pune în sirop și câteva linguri de brandy sau vin de Marsala, un soi italian care îi dau un gust mai aromat prăjiturii tiramisu.

Apoi te ocupi de crema de mascarpone. Mixezi foarte bine frișca până capătă o textură fermă, o amesteci cu brânza mascarpone și transferi crema într-o pungă de ornare cu poș. Pentru un plus de savoare poți amestecă crema cu puțin vin de Marsala.

Ca să asamblezi tiramisu în pahare, înmoi pișcoturile în cafeaua rece și le pui pe fundul paharelor. După aceea adaugi un strat de cremă de mascarpone. Trebuie să completezi cu straturile de pișcoturi și cremă până când se umple paharul. Nimic mai simplu decât acest deliciu! În rețeta de mai jos ți-am pregătit mai multe sfaturi pentru a obține gustul perfect.

Diferite rețete de tiramisu în pahare

Pornind de la rețeta clasică inspirată de bucătăria italiană, au apărut nenumărate variante de tiramisu. Dacă vrei ca tiramisu să capete un gust dulce-acrișor și o aromă de lămâie, poți prepara crema de mascarpone cu limoncello. Merge să servești la pahar și tiramisu cu cremă de portocale.

De asemenea, fructele fresh îi conferă prăjiturii mai multă prospețime și un gust revigorant. Poți folosi afine, căpșuni, coacăze, zmeură sau alte fructe pe gustul tău. Ca aroma sa să fie mai bogată, poți completa crema cu un ganache de ciocolată ca în rețeta festivă de tiramisu cu mascarpone, concepută de Jamie Oliver.

Pișcoturile Boromir, perfecte pentru tiramisu

tiramisu in pahare

Pișcoturile Boromir cu 26% ou desăvârșesc gustul inconfundabil al tiramisului cu aroma și textura lor deosebită. În prepararea lor folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri din plin de savoarea deserturilor preferate. De pe blog afli cum prepari și alte bunătăți cu Pișcoturile Boromir precum tiramisul clasic și cheesecake-ul la pahar cu fructe.

Găsești online Pișcoturile Boromir pe boromirmarket.ro, de unde poți comanda multe alte ingrediente și delicii bune de integrat în rețetele tale. Din Cozonacii Collection Boromir cu nucă și ciocolată poți găti un crumble inedit cu piersici rumene și crustă de ovăz și nuci. Pe cât de gustos este, pe atât de ușor se prepară.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Mai întâi trebuie să pregătești cafeaua cu care vei însiropa Pișcoturile Boromir. Te sfătuim să faci o cafea tare astfel încât gustul tiramisului să fie revigorant. Adaugă și brandy, lichior de cafea sau vin de Marsala pentru o aromă aparte. Dacă nu vrei să folosești cafea, poți înmuia pișcoturile în lapte sau sirop de fructe. Totuși, îți reamintim că gustul autentic al tiramisului este conferit în special de cafea. După ce s-a făcut cafeaua, las-o la răcit.
  • În continuare, te vei ocupa de crema de mascarpone. Mixează într-un bol mare smântâna pentru frișcă, esența de vanilie și zahărul pudră. Este esențial ca smântâna să fie foarte rece. De asemenea, lasă paletele mixerului în congelator înainte de prepararea ei. Într-un bol separat mixează brânza mascarpone până când devine cremoasă. Apoi amestecă ușor cu spatula frișca și brânza, după care trebuie să pui crema într-o pungă cu poș.
  • Vei avea nevoie de 5 pahare medii, transparente, în care să asamblezi desertul. Înmoaie rapid fiecare pișcot în cafea pe ambele părți, apoi rupe-l în două și așază bucățile pe fundul unui pahar. Repetă procedura și pentru celelalte pahare. Deasupra pune un strat de cremă de brânză, apoi completează cu un pișcot însiropat. Trebuie să procedezi la fel până când se umple paharele. Presară deasupra cacao sau ness și pune paharele în frigider. Te sfătuim să le lași în frigider timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte. Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *