Tort cu căpșuni Fraisier

tort cu capsuni fraisier
Difficulty: Easy

Zilele speciale prind întotdeauna culoare și savoare alături de tortul cu căpșuni. Cine nu ar îndrăgi combinația delicioasă dintre crema mousseline, prospețimea căpșunilor și pandișpanul aromat? Preparat cu Blatul de tort Boromir, tortul Fraisier se transformă într-o bucurie nespus de dulce.

Rețeta de astăzi se prepară fără prea mult efort, astfel că îți va rămâne mai mult timp pentru momentele petrecute cu cei dragi. Merge de minune servit la masa festivă, fie că vrei să îl pregătești pentru sărbători, petreceri sau alte ocazii deosebite.

Tortul cu căpșuni, un desert fin

Ca mai toate deserturile franțuzești, tortul Fraisier are o finețe și un gust de care nu uiți prea ușor. Acesta se remarcă prin straturile delicate de cremă mousseline, blat însiropat și căpșuni parfumate. Crema mousseline se deosebește de crema de vanilie clasică prin faptul că are o textură mult mai mătăsoasă. Ca să o prepari, trebuie să bați untul până când devine cremos fără a insista, însă, prea mult pentru a nu se tăia. După care amesteci untul cu crema de vanilie în câteva tranșe.

Pentru un plus de savoare, te sfătuim să însiropezi blatul cu sirop de căpșuni. În plus, poți adaugă în sirop și kirsch, un rachiu de cireșe foarte aromat. Dacă vrei să obții un decor aparte, folosește o foaie de marțipan pe care o așezi deasupra după asamblezi tortul cu căpșuni. La final, merge să ornezi marțipanul cu ciocolată neagră, topită, dar și cu felii de căpșuni.

Blatul Boromir, perfect pentru tortul Fraisier

Cu Blatul de tort Boromir obții deliciul perfect de împărțit cu toți cei dragi la masa de sărbătoare și nu numai. Pandișpanul însiropat completează minunat căpșunile fresh și textura catifelată a cremei mousseline.

În prepararea Blatului de tort Boromir folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca gustul său inconfundabil să desăvârșească deserturile tale. Pe lângă rețeta de tort cu căpșuni, pe blogul nostru te așteaptă mai multe rețete de torturi pentru momentele de răsfăț. De acolo afli cum prepari ușor tortul cu cremă de fructe de pădure, o altă surpriză cu care îți vei impresiona familia și prietenii. Comandă online Blatul de tort Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești multe alte ingrediente pentru rețetele preferate.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi trebuie să pregătești siropul pentru tortul cu căpșuni. Amestecă toate ingredientele pentru sirop într-o oală mică, apoi lasă compoziția la gătit la foc mic până când se îngroașă. Nu uita să amesteci din când în când.
  • Urmează să te ocupi de crema mousseline. Într-un bol bate gălbenușurile împreună cu zahărul și amidonul de porumb. Încălzește laptele la foc mic într-o oală până când devine fierbinte. Dacă vrei să obții o aromă de vanilie mai intensă, folosește o păstaie de vanilie. Păstaia de vanilie poate fi înlocuită cu esență de vanilie sau pastă de vanilie în funcție de ce ingrediente ai la îndemână. Ai grijă să nu lași să fiarbă laptele. Toarnă laptele în fir peste gălbenușurile bătute.
  • În continuare poți pune compoziția în oala în care ai încălzit laptele. Fierbe crema până când se îngroașă. Odată ce a început să fiarbă, mai las-o la gătit la foc mic 2-3 minute. Îți recomandăm să amesteci în tot acest timp pentru a nu se forma cocoloașe. Dacă folosești o spatulă de silicon, îți va fi mai ușor să desprinzi crema de pe pereții oalei. La final, acoperă crema de vanilie cu folie alimentară și las-o la răcit. În felul acesta nu se va forma o crustă la suprafață.
  • Bate untul până când devine foarte cremos, apoi adaugă treptat crema de vanilie, care s-a răcit între timp. După fiecare adăugare, mixează bine astfel încât să obții o compoziție omogenă.
  • Asamblează tortul cu căpșuni astfel: așază primul Blat de tort Boromir în mijlocul tăvii, apoi taie căpșunile în jumătate. Trebuie să folosești o tavă rotundă cu margine detașabilă. Așază primul Blat de tort Boromir în mijlocul tăvii, apoi așază jumătățile de căpșuni în jurul blatului. Însiropează blatul cu siropul de căpșuni, apoi adaugă o parte din crema mousseline cu ajutorul unei pungi cu poș. Completează cu cel de-al doilea blat, însiropează-l și adaugă crema. Decorează tortul cu căpșuni, crema rămasă și frișcă după cum îți place. Scoate marginea detașabilă și lasă tortul în frigider pentru a căpăta un gust fresh. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *