Category: Rețete ocazii speciale, Torturi
Cooking Method: Fara Coacere
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Într-o oală mică combină fructele de pădure cu zahărul, apoi lasă amestecul să fiarbă. După 10-15 minute, adaugă amidonul de porumb și amestecă bine. Gătește sosul pentru încă un minut – două până când se îngroașă. Lasă deoparte sosul pentru a se răci complet la temperatura camerei. Dacă vrei ca acesta să aibă o textură foarte fină, folosește o sită pentru a-l strecura.
- Urmează să prepari crema pentru tortul cu fructe de pădure. Mixează untul până când capătă o textură netedă și cremoasă. Pune treptat zahărul pudră, mixând foarte bine după fiecare adăugare. Completează apoi cu 3 linguri de sos de fructe, smântâna dulce pentru frișcă, esența de vanilie și vârful de sare. Mixează astfel încât să se omogenizeze crema.
- La sfârșit trebuie să asamblezi tortul cu fructe de pădure astfel: așază un Blat Boromir pe un platou rotund și întinde deasupra 1/3 din crema de fructe. Nivelează bine cu spatula, apoi întinde ½ din sosul de fructe. Pune deasupra cel de-al doilea blat de tort, apoi presează ușor. Procedează la fel ca pentru primul blat. După ce ai distribuit uniform stratul de sos, completează cu ultimul blat. Îmbracă tortul în crema de fructe de pădure care a rămas, apoi presară fructe fresh și frunzulițe de mentă dacă vrei să obții un decor de efect. Poftă bună!
Minunat,gustos și ușor de făcut. Mulțumesc.
Multumim si noi pentru apreciere!