Sărbătorile pascale fără un tort pe măsură nu au la fel de mult farmec. Cu siguranță, tortul de portocale se numără printre deserturile noastre preferate pentru masa festivă. Blatul însiropat cu sirop de portocale și cremele fine îl transformă într-un răsfăț de poveste.
Pentru mai multă savoare, astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă inedită de tort de portocale și cremă de ciocolată. Nu-i așa că sună foarte, foarte bine? Întrucât îți sărim în ajutor cu Pasca Boromir cu cremă de lapte și portocale, nu va fi nevoie să folosești cuptorul și nici să petreci mult timp în bucătărie.
Tort însiropat cu portocale de sărbători
Tortul de portocale poate fi o adevărată surpriză pentru cei dragi la orice sărbătoare. Cei mici și cei mari vor îndrăgi deopotrivă straturile delicate de pască și cremă.
Dacă îți plac mult portocalele și preferi un gust mai fresh, poți completa tortul cu felii de portocale proaspete. Bineînțeles că poți pregăti o cremă dulce-acrișoară de portocale în cazul în care vrei ca tortul să iasă mai aromat.
Tort de portocale, preparat cu Pasca Boromir
Pufoasă și aromată, Pasca Boromir completează minunat crema de brânză și ciocolată, în timp ce siropul de portocale îi desăvârșește gustul. Miezul său este bogat în fulgi de ciocolată, bucățele de portocale confiate și cremă de lapte cu frișcă.
Dacă vrei să încerci și alte deserturi deosebite pentru masa de Paște, aruncă o privire la rețeta de tort cu fructe și cremă catifelată de lămâie. Iubitorii de ciocolată vor aprecia și tortul cu cremă fină și ganache de ciocolată, un alt deliciu fin, perfect de preparat în preajma sărbătorilor de iarnă.
Pentru ca tu să te bucuri din plin de Pasca Boromir, folosim fermenți naturali și alte ingrediente de calitate superioară în prepararea ei. După 36 de ore de preparare, din cuptorul nostru iese o bunătate de pască cu umplutură bogată. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești multe delicii pentru sărbătorile pascale.
Ingredients
Instructions
- Amestecă într-o oală sucul de portocale, proaspăt stors, zahărul și colorantul alimentar. Lasă la fiert siropul timp de 10 minute, apoi îl poți pune deoparte ca să se răcească la temperatura camerei. Poți adăuga și zeamă de lămâie dacă vrei ca gustul să iasă mai acrișor.
- Amestecă toate ingredientele pentru crema de brânză, apoi mixează-le timp de 2-3 minute până când obții o textură fină. În locul cremei de brânză poți folosi și brânză mascarpone pentru a obține un gust mai bogat. Crema de brânză poate fi completat cu frișcă în cazul în care vrei să iasă mai cremoasă. Este esențial ca crema de brânză să fie la temperatura camerei.
- În continuare trebuie să te ocupi de crema de ciocolată pentru tortul cu portocale. Topește ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde, apoi las-o puțin la răcit la temperatura camerei. Amestecă crema de brânză cu ciocolata.
- Taie Pasca Boromir în jumătate, apoi așază pe un platou partea de jos a păștii. Însiropeaz-o cu siropul de portocale, apoi întinde deasupra ½ din crema de brânză și ciocolată. Pune deasupra cealaltă jumătate a păștii și însiropează-o cu sirop de portocale. Adaugă crema rămasă, apoi decorează tortul cu felii de portocale. Lasă-l în frigider timp de o oră ca să se întrepătrundă cât mai bine aromele. Savurează tortul de portocale alături de toți ce dragi la masa de Paște. Sărbători fericite!