Chec cu cremă de ciocolată și unt

chec cu ciocolata reteta
Difficulty: Easy

Checul cu ciocolată se numără printre gustările noastre preferate, motiv pentru care am conceput o rețetă inedită, super simplă și gustoasă. Chec marmorat Boromir glazurat cu ciocolată și umplut cu cremă de unt și ciocolată. Nu trebuie decât să pregătești crema și glazura de ciocolată, după care asamblezi desertul perfect de savurat oricând.

Cum poți adapta rețeta de chec de ciocolată?

Întrucât nu mai este nevoie să prepari tu checul, îți rămâne mai mult timp pentru a încerca diferite combinații de arome.

  • Pentru glazură și crema de ciocolată și unt, poți folosi ciocolată cu lapte, albă sau amăruie în funcție de preferințe.
  • Ciocolata Ruby, colorată în roz, poate fi o alegere minunată pentru glazură atunci când vrei să îi dai checului cu ciocolată un aspect festiv.
  • În locul esenței de vanilie poți folosi esență de migdale dacă preferi un gust mai aromat.
  • Am preparat crema de unt cu pudră de cacao ca să aibă un gust mai intens de ciocolată.
  • Pentru un plus de aromă, poți adaugă ½ linguriță scorțișoară.
  • Dacă vrei să obții o textură crunchy, poți adăuga arahide sau alune de pădure zdrobite.

reteta chec cu crema de ciocolata si unt

Checul marmorat Boromir cu cremă de unt și cioco

Rețeta noastră se face îndată. Rezultatul? O bunătate de desert. Crema de unt și ciocolată este completată minunat de Checul marmorat Boromir. Pentru rețeta de astăzi poți pregăti și checul cu banane de pe blogul nostru. Descoperă și alte deserturi pe care le-am reinventat cu checul marmorat:

bomboane de ciocolată cu coajă rasă de portocală

desert cu zmeură și chec la pahar

În prepararea Checurilor Boromir folosim ingrediente de calitate superioară pentru a-ți oferi o experiență deosebită. De pe boromirmarket.ro, poți alege sortimentele tale preferate: cu creme de ciocolată, lapte sau clasic.

chec cu crema de ciocolata, cacao si unt

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Amestecă ouăle cu zahărul într-un vas termorezistent, apoi încălzește compoziția la bain-marie, deasupra unei oale cu apă fierbinte. Gătește crema la temperatura de 75 grade C, până când se îngroașă. Amestecă încontinuu cu telul în tot acest timp.
  • Pune bucățelele de ciocolată, vârful de sare și esența de vanilie în crema fierbinte și amestecă cu telul. Aceasta trebuie să se topească complet. Lasă apoi crema la răcit la temperatura camerei.
  • Mixează într-un bol untul până când devine cremos, apoi adaugă pudra de cacao, cernută. Adaugă în mai multe tranșe crema de ciocolată și mixează până când se încorporează în unt. Untul și crema de ciocolată trebuie să fie la temperatura camerei pentru a nu se tăia.
  • Taie Checul marmorat Boromir în două, pe lungime, apoi îndepărtează partea de sus. Întinde peste partea de jos crema de ciocolată și unt, apoi pune deasupra jumătatea de chec pe care ai îndepărtat-o. Acoperă checul cu folie alimentară, apoi lasă-l în frigider timp de cel puțin 1 oră.
  • Pentru a obține glazura de ciocolată, topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. După ce ai scos checul din frigider, decorează-l cu glazura de ciocolată. Mai lasă checul în frigider timp de aproximativ 1 oră pentru ca glazura să se fixeze. Împarte gustul său cu cei dragi la masa de sărbătoare sau în momentele de răsfăț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *