Cheesecake cu ciocolată și zmeură

cheesecake cu ciocolata
Yields: 14 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Ești mare iubitor de ciocolată? Atunci cheesecake-ul cu multă ciocolată este pentru tine. Îți ia aproximativ o jumătate de oră să-l faci. Fără prea mult efort, obții un adevărat deliciu cu crustă crocantă, preparată din Pișcoturile Boromir.

Alternative ingrediente cheesecake

  • Crema de brânză poate fi înlocuită cu brânză mascarpone și brânză de vaci.
  • Pentru ca textura cremei de ciocolată să fie foarte fermă, poți folosi gelatină.
  • Poți folosi zahăr pudră sau granulat, dar trebuie să ai în vedere că zahărul pudră se încorporează mai repede în cremă atunci când îl mixezi.
  • Îți recomandăm să folosești o ciocolată amăruie care să aibă cantitatea de pudră de cacao între 45% și 60%, inclusiv. Totuși dacă vrei să fie mai dulce sau mai amăruie poți alege alt tip de ciocolată.

Sfaturi de preparare cheesecake cu ciocolată

  • Dacă vrei să mărunțești foarte fin Pișcoturile Boromir, folosește un robot de bucătărie. O alternativă este să le zdrobești într-o pungă cu fermoar, cu ajutorul unui sucitor.
  • După ce ai topit untul, lasă-l la răcit. Altfel vei obține o crustă cu textura ca de pastă.
  • Ciocolata poate fi topită în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, într-un vas termorezistent deasupra unei oale cu apă fierbinte.
  • Atunci când amesteci ciocolata topită cu crema de brânză, este esențial ca ciocolata să nu fie fierbinte, ci ușor călduță. De asemenea, dacă ciocolata s-a răcit prea mult, este posibil să se formeze fulgi de ciocolată în cremă.
  • Opțional, poți adăuga un vârf de sare pentru a scoate în evidență gustul cheesecake-ului.
  • Pentru a te bucura de un gust răcoros, te sfătuim să lași cheesecake-ul cu ciocolată în frigider peste noapte înainte de servire.
  • Vei avea nevoie de o tavă rotundă cu margine detașabilă pentru a nu afecta forma cheesecake-ului. Cheesecake-ul cu ciocolată poate fi asamblat și în pahare mari sau borcănașe în funcție de preferințe.
  • Cu ce topping să decorezi cheesecake-ul?
    – glazură de ciocolată albă sau caramel
    – fructe proaspete: cireșe, mure, coacăze sau vișine
    – sos dulce-acrișor de fructe roșii (zmeura și căpșuni) pentru un strop de culoare
    – mango și fulgi de cocos pentru un gust exotic
    – frișcă și ciocolată rasă, fie albă sau amăruie
    – alune de pădure sau fulgi de migdale pentru o textură crunchy
    – trufe de ciocolată sau bomboane de cocos pentru un decor fermecător
  • Descoperă pe blog și alte rețete:
    cheesecake cu cremă de fructe de pădure
    cheesecake cu ciocolată albă și zmeură
    tartă cu ciocolată

Cheesecake cu ciocolată și Pișcoturi Boromir

Din Pișcoturile Boromir o crustă gustoasă, crocantă, care se combină perfect cu crema de ciocolată și brânză. Cheesecake-ul cu ciocolată poate fi servit ca desert la masa de zi cu zi, dar și la ocaziile speciale. În prepararea Pișcoturilor Boromir cu 26% ou, folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să gătești fel și fel de bunătăți. Le poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești multe alte ingrediente de calitate superioară.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Vei avea nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm. Ar fi bine ca aceasta să aibă marginile detașabile. Topește untul, apoi lasă-l la răcit. Mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu pudra de cacao și untul topit, răcit. Formează crusta pe fundul tăvii, presând ușor cu mâna, apoi las-o în frigider cât timp de ocupi de cremă.
  • Topește bucățelele de ciocolată la bain-marie, într-un vas termorezistent așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe. Las-o mai apoi să se răcească puțin. Trebuie să fie călduță când o combini cu crema de brânză.
  • Mixează smântâna dulce, foarte rece, până când obții o frișcă aerată. Este esențial să lași smântâna în frigider timp de cel puțin 24 ore înainte de preparare. Te sfătuim să pui paletele mixerului și bolul în congelator timp de aproximativ 30 minute.
  • Într-un bol mare mixează crema de brânză timp de 1 minut, adaugă zahărul și pudra de cacao, apoi mixează pentru încă 1 minut. Adaugă ciocolata topită, călduță, și esența de vanilie. Apoi completează cu frișcă, amestecând ușor cu spatula.
  • Pune crema peste crusta din pișcoturi și întinde-o uniform, apoi decorează cu zmeură fresh sau congelată. Pentru un plus de savoare, poți glazura cheesecake-ul cu ciocolată topită. Pune prăjitura în frigider și lasă-o peste noapte sau cel puțin 4 ore înainte de servire. Poate fi păstrată la frigider timp de aproximativ 2 zile. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *