
Rețeta de cheesecake cu mascarpone se poate transforma oricând într-o surpriză dulce. Gustul său îmbină minunat crema bogată de mascarpone și frișcă cu crusta ușor crocantă, preparată cu Pișcoturile Boromir. Se prepară ușor din puține ingrediente de bază, fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Este versatil și perfect pentru momentele speciale petrecute alături de cei dragi. Vrei să încerci și alte rețete de cheesecake fără coacere? Află de pe blog cum prepari:
Sfaturi de preparare cheesecake cu mascarpone
- Pentru ca cheesecake-ul cu mascarpone să aibă o cremă ușor aerată și fermă, este esențial să bați frișca până când se întărește.
- Smântâna dulce naturală pentru frișcă trebuie să stea în frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de preparare. Te sfătuim să urmezi cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul ei.
- Mic truc: pune în congelator telurile mixerului înainte să mixezi smântâna dulce și lasă-le până când se răcesc foarte tare. În felul acesta, frișca se va întări mai ușor când o vei mixa.
- Brânza mascarpone este mai bogată în gust și textură decât crema de brânză. Totuși, o poți înlocui în funcție de preferințe. Crema de mascarpone poate fi completată cu ricotta pentru a obține un mix delicios.
- Coaja rasă și zeama de lămâie echilibrează gustul brânzei mascarpone, motiv pentru care este important să le folosești.
- Esența de vanilie poate fi înlocuită cu esență de migdale.
- După preparare, cheesecake-ul cu mascarpone trebuie să stea în frigider timp de cel puțin 12 ore. Dacă îl lași mai puțin, crema va fi prea moale atunci când îl vei felia.
- Cheesecake-ul cu mascarpone fără coacere se păstrează la frigider timp de 4-5 zile. Îți recomandăm să nu îl congelezi.
- Ce topping-uri poți folosi pentru rețeta de cheesecake cu mascarpone? Fructe proaspete, fulgi de migdale, cremă de lămâie, jeleu sau sos de fructe, sosuri de ciocolată, vanilie, fistic sau caramel.
- Cheesecake-ul poate fi preparat și la pahar sau în borcănașe după cum îți place.
Cheesecake cu mascarpone, frișcă și Pișcoturi Boromir
Cu Pișcoturile Boromir obții ușor o crustă gustoasă, care îmbogățește cheesecake-ul cu mascarpone și frișcă. Textura și aroma Pișcoturilor Boromir se potrivesc foarte bine cu crema fină și ușor aerată. În prepararea lor folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să te bucuri de o experiență autentică. Găsești oricând Pișcoturile Boromir în magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă și alte ingrediente de calitate cu care poți găti deserturi și alte bunătăți.
Ingredients
-
Pentru crustă:
- Pentru crema de mascarpone:
- Pentru topping:
Instructions
-
- Formează crusta din pișcoturi pe fundul unei tăvi rotunde cu marginea detașabilă și cu diametrul de 23 cm. Presează crusta folosind un pahar cu fundul plat sau o spatulă de silicon. Acoperă crusta cu folie și las-o în frigider timp de 20 minute.
- Mixează într-un bol smântâna dulce naturală până când obții o frișcă fermă. Este esențial ca smântâna să fie foarte rece pentru ca frișca să se facă. Trebuie să stea cel puțin 24 de ore în frigider înainte să te apuci de gătit.
- În alt bol mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră, esența de vanilie, zeama și coaja rasă de lămâie. Combină frișca cu crema de mascarpone, amestecând ușor cu spatula. Ai grijă să nu amesteci prea mult în cremă, altfel nu va căpăta textura dorită.
-