Clătite japoneze soufflé

clatite japoneze reteta
Difficulty: Easy

Ai încercat să prepari clătite japoneze până acum? Noi nu ne mai săturăm de aceste pufoșenii cu miez aerat și foarte aromat. Sunt foarte populare în Japonia datorită gustului și texturii lor inedite, pe care le obții folosind tehnica de preparare pentru sufleu.

În rețeta noastră vei găsi câteva tips&tricks ca să gătești ușor cele mai bune clătite japoneze. Făina albă superioară Boromir este ajutorul tău de nădejde în bucătărie și ingredientul secret care le conferă o savoare aparte.

Clătite japoneze sau soufflé pancakes

Fără nicio îndoială, clătitele japoneze sunt atât de gustoase încât te vor cuceri de la prima degustare. Cu ce le poți servi? Cu absolut tot ce vrei. Pentru mai multă prospețime, savurează-le cu un mix de fructe fresh pe placul tău. Printre alte topping-uri minunate se numără siropul de agave sau arțar, mierea, sosul de ciocolată, caramelul, frișca sau crema de mascarpone.

Chiar dacă modul de preparare este puțin mai complex decât cel pentru clătitele clasice, îți promitem că merită efortul. La fel ca pentru rețeta de sufleu, ouăle trebuie bătute separat, iar spuma de albușuri trebuie mixată cu zahăr pudră până când rezultă o spumă lucioasă și foarte fermă. După ce ai pregătit compoziția pentru clătitele japoneze, trebuie să o pui în forme de inel de prăjituri și să le prăjești în tigaie. Nu uita să acoperi tigaia cu capacul pentru ca acestea să se rumenească uniform.

Clătite mai pufoase cu Făina Boromir

Din Făina Boromir obții niște clătite foarte pufoase și bune la gust. Calitatea sa superioară și textura deosebită le transformă în surpriza dulce perfectă pentru cei dragi. Pentru iubitorii de pancakes am pregătit pe blog și rețete de clătite cu dovlecei, brânză sau alte umpluturi. Tot de acolo afli cum prepari celebrele clătite americane, o altă alegere potrivită pentru micul dejun.

Făina Boromir este produsă din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de fel și fel de bunătăți. Comand-o online de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate ingrediente pentru rețetele tale, precum mălai, griș, arpacaș sau alte produse de morărit.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mixează într-un bol gălbenușurile, laptele, esența de migdale și răzătura de lămâie. Cerne Făina Boromir și apoi adaug-o împreună cu sarea în compoziția obținută. Lasă amestecul deoparte.
  • Într-un bol separat mixează albușurile și zeama de lămâie până când se formează spuma. Adaugă apoi crema de tartar și continuă să amesteci astfel încât să încorporeze bine. Urmează să pui zahărul pudră și să mixezi până când obții o bezea cu textură fermă. Ar trebui să îți ia aproximativ 10 minute. În locul cremei de tartar, poți folosi și alt agent de creștere precum praful de copt.
  • Adaugă 1/3 din bezea în compoziția de gălbenușuri și amestecă ușor până când se încorporează. Completează cu bezeaua rămasă și amestecă până se omogenizează.
  • Unge cu ulei 4 forme de inele pentru prăjituri și așază-le într-o tigaie mare. Formele de inele ar trebui să aibă diametrul între 7cm și 9cm. După aceea trebuie să încingi tigaie și să pui ¼ din compoziție în fiecare formă de inel. Ai grijă să nu umpli formele întrucât clătitele japoneze își vor mări volumul considerabil.
  • Adaugă 1 lingură de apă în tigaie, apoi acoper-o cu capac și lasă clătitele la gătit la foc mic timp de 8 minute până când apa s-a evaporat. Când vezi că au căpătat o culoare aurie-maronie, întoarce clătitele fără să îndepărtezi formele și mai adaugă o lingură de apă. Rumenește-le timp de încă 5-6 minute, apoi îndepărtează formele. Folosește o spatulă unsă cu ulei sau unt pentru a desprinde ușor marginile. Servește calde clătitele sufleu cu un topping de sirop de arțar, fructe proaspete, unt sau sos de ciocolată. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *