Clătite cu dovlecei și cremă de brânză

Difficulty: Easy

Fie că le servești simple sau umplute, clătitele cu dovlecei îți oferă un răsfăț minunat de fiecare dată. Sunt gustările lejere și delicioase, ideale de preparat vara când este în toi sezonul dovleceilor. Nu știm dacă ne plac mai mult aceste clătite sau sufleul de dovlecei cu brânzeturi, dar cu siguranță ambele preparate ne-au cucerit inimile.

Așadar astăzi ne-am propus să te inspirăm cu o rețetă ușoară de clătite cu dovlecei pe care o prepari îndată cu Făina albă superioară Boromir. Ți-am pregătit și câteva sfaturi despre ce combinații de arome poți face pentru a conferi clătitelor mai multă savoare.

Rețeta de clătite cu dovlecei, ușor de adaptat

Pe cât de bune, pe atât de versatile sunt clătitele cu dovlecei. Gustul dovleceilor se potrivește foarte bine cu verdețuri precum pătrunjelul și mărarul verde, dar și cu ceapa verde. Iar la final merge să umpli clătitele fine cu brânzeturi: cremă de brânză, parmezan, caș, mozzarella sau cașcaval ras. Pentru un plus de aromă, îți recomandăm să pregătești o umplutură fină de cremă de brânză și somon afumat sau un sos de iaurt grecesc și usturoi.

Dacă vrei să iasă mai subțiri clătitele cu dovlecei, te sfătuim să pui puțină compoziție când le rumenești în tigaie. Merge să prepari și clătite pufoase sau pancakes, însă va trebui să folosești praf de copt pentru ca textura lor să iasă mai aerată. În cazul în care îți place contrastul dulce-sărat, le poți servi alături de un sirop de arțar.

Făina Boromir, perfectă pentru clătitele cu dovlecel

Calitatea superioară și textura deosebită a Făinii Boromir transformă clătitele cu dovlecei în adevărate delicii. La sfârșit umplutura cremoasă de brânză și somon vine în completarea clătitelor fine și foarte aromate. Le poți servi atât la masa festivă, cât și la micul dejun în diminețile târzii de weekend.

Descoperă pe blogul nostru încă trei rețete de clătite sărate pe care le vor aprecia cei dragi la masa în familie. Tot de acolo afli cum prepari un tort de clătite în straturi cu creme catifelate de ciocolată, un desert numai bun pentru clipele dulci de distracție și relaxare. Sigur vor fi pe gustul tău și clătitele cu brânză dulce și stafide la cuptor după rețeta de pe blog. Se fac îndată și merg de minune alături de un bol plin cu smântână!

În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai un ajutor de nădejde atunci când gătești nenumărate mâncăruri. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, unde te așteaptă multe preparate și ingrediente de cea mai bună calitate.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început curăță dovleceii, apoi dă-i pe răzătoare și amestecă-i cu sare. Poți folosi în locul dovleceilor și zucchini. Combină într-un bol laptele, ouăle, bicarbonatul de sodiu, sarea și dovleceii dați pe răzătoare și bine scurși de zeamă.
  • Pune în ploaie Făina Boromir, apoi adaugă treptat uleiul și amestecă foarte bine până când obții o compoziție omogenă. În funcție de preferințe poți folosi și mărar sau pătrunjel tocat mărunt. Lasă amestecul la odihnit timp de 10 minute.
  • Încinge o tigaie cu puțin ulei, apoi toarnă cu polonicul câte puțin din compoziția pentru clătitele cu dovlecei. Rotește imediat tigaia pentru a se forma un strat uniform. Rumenește fiecare clătită cu dovlecei pe ambele părți astfel încât să capete o crustă ușor crocantă și o culoare aurie-maronie.
  • După ce ai prăjit clătitele, le poți umple cu cremă de brânză și somon afumat tăiat în bucățele mici. Odată ce le-ai umplut, așază clătitele cu dovlecei pe un platou și rade deasupra cașcaval sau parmezan pentru a obține un decor de efect. Savurează-le ca aperitiv la ocaziile speciale sau la masa de zi cu zi alături de toți cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *