Gogoși cu gem, în formă de inimă

gogosi cu gem
Difficulty: Easy

Gogoșile cu gem în formă de inimă îți dau un motiv în plus de bucurie de Dragobete! Miezul aromat, crusta rumenă și gemul de căpșuni le transformă într-o surpriză minunată pentru persoana iubită. Gustul lor delicios este desăvârșit de Făina albă Superioară 000 Boromir, ajutorul tău de nădejde în bucătărie. Dacă vrei să încerci și alte rețete pentru ocaziile speciale, află de pe blogul nostru cum prepari:

tort cremșnit cu cremă de vanilie

bombițe tiramisu din pișcoturi

prăjitură cu iaurt, vanilie și zmeură

ingrediente gogosi cu gem

Gogoși cu gem, mai pufoase cu Făina Boromir

Cu Făina albă Boromir, gogoșile cu gem capătă un miez moale, gustos, care se combină minunat cu gemul de căpșuni. Pentru ca tu să ai la dispoziție un ingredient de calitate superioară, folosim în prepararea Făinii Boromir boabe de grâu atent selecționate. Încă din 1994, păstrăm vie tradiția morăritului românesc și măcinăm în morile noastre grâu provenit din recolte românești. Oricând vrei să gătești bunătăți, nu uita că poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteptăm cu multe ingrediente alese și produse gata preparate.

Sfaturi de preparare gogoși cu gem

  • Este important să prăjești gogoșile la foc mediu, în baie de ulei.
  • Ca să vezi dacă uleiul este îndeajuns de încins, pune o bucățică de aluat în tigaie. Dacă se ridică la suprafață înseamnă că te poți apuca să prăjești gogoșile.
  • Ce alte umpluturi poți folosi pentru gogoși? Diferite tipuri de gem, dulceață, creme de ciocolată, vanilie sau alte umpluturi pe placul tău.

aluat pentru gogosile cu gem

Ingredients

  • Pentru umplutură:

Instructions

0/7 Instructions
  • Încălzește laptele la foc mic până când devine fierbinte, apoi adaugă untul tăiat bucățele și lasă-l la încălzit până când se topește. Amestecă bine în compoziție și las-o la răcit.
  • Pune drojdia uscată în compoziția călduță de lapte și unt. Amestecă bine și lasă drojdia la activat până când se formează o spumă.
  • Într-un bol mare adaugă oul, compoziția de drojdie, zahărul, sarea, nucșoara și jumătate din cantitatea de Făina Boromir. Amestecă cu spatula, apoi adaugă treptat restul de făină.
  • Frământă aluatul până când devine elastic și nelipicios, iar dacă este nevoie mai poți adăuga făină. Ar trebui să îți ia aproximativ 10 minute să frămânți aluatul. Pune apoi aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit până când își dublează volumul. Este nevoie ca aluatul să stea într-un loc călduț.
  • Întinde aluatul cu sucitorul pe masa pudrată cu făină până când obții o foaie cu grosimea de aproximativ ½ cm – 1 cm. Decupează aluatul cu o formă specială de inimă, apoi acoperă cu prosopul inimile din aluat și lasă-le la dospit încă 30 minute.
  • Toarnă ulei într-o oală medie sau într-o tigaie foarte adâncă, apoi încinge uleiul la foc mediu. Prăjește gogoșile în baia de ulei, pe-o parte și pe alta, până când capătă o culoare ușor aurie-maronie. Dacă s-au făcut la exterior, dar nu și la interior, este posibil ca focul să fie prea mare. De asemenea, îți recomandăm să prăjești puține gogoși deodată. Pe măsură ce prăjești gogoșile, așază-le pe o farfurie mare, pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
  • După ce s-au răcit, trebuie să umpli gogoșile cu gem de căpșuni sau zmeură. Folosește un cuțit pentru a face o gaură în partea de sus a fiecărei gogoși, apoi umple-le cu gem cu ajutorul unui poș. La final, pudrează gogoșile cu gem cu zahăr pudră pentru a obține un decor de efect. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *