Negresa cu bezea reinventată după o rețetă inedită

negresă cu bezea reteta
Yields: 1 Serving Difficulty: Easy

Simplitatea și savoarea definesc negresa cu bezea, acea bunătate de prăjitură ce îți îndulcește până și cele mai înnorate zile. Nu ai cum să nu adori modul delicios în care reunește pandișpanul cu cacao și bezeaua rumenă, ușor crocantă.

Surpriza dulce de astăzi constă într-o rețetă de negresă cu bezea, reinterpretată într-un mod inedit cu Checul Ciocco Boromir cu cremă de ciocolată și rom. Întrucât nu este nevoie să prepari decât bezeaua, desertul tău va fi gata în cel mai scurt timp. Vei descoperi și câteva idei despre cum poți adapta rețeta astfel încât să obții un gust minunat.

Cum se prepară negresa cu bezea?

Ușor și rapid! După ce ai tăiat checul pe lățime, trebuie să pregătești bezeaua. Prăjitura poate fi completată cu bezea simplă sau bezea cu ciocolată. Pe noi ne-a cucerit varianta de negresă cu bezea preparată din spumă de albuș și ciocolată topită.

Ca să obținem o bezea lucioasă cu textura fermă, am folosit metoda franțuzească de preparare. Albușurile se mixează foarte bine cu zahărul care trebuie pus treptat. De asemenea, trebuie să adaugi și un agent stabilizator precum oțetul alb sau zeama de lămâie. Odată ce ai întins un strat de bezea peste pandișpanul pufos, trebuie să rumenești prăjitura în cuptor timp de 10 minute.

Dacă vrei să îi conferi negresei cu bezea un gust dulce acrișor, te sfătuim să folosești un gem de căpșuni, prune, zmeură, vișine sau alte fructe pe gustul tău. De asemenea, bezeaua poate fi completată la final cu o glazură de ciocolată și rom. Vei obține astfel un gust nemaipomenit, perfect pentru iubitorii de ciocolată.

Negresă reinventată cu bezea și Chec Ciocco

Pufos și delicat, Checul Ciocco Boromir se îmbină armonios cu aroma și textura fină a bezelei. Crema catifelată de ciocolată-rom și fulgii de ciocolată ce îmbogățesc pandișpanul cu cacao, transformă desertul într-un deliciu căruia cu greu îi reziști.

În afară de rețeta de negresă cu bezea, te poți bucura de gustul său intens de ciocolată în multe alte combinații delicioase. Află de pe blog cum obții un trifle cu cireșe în lichior și chec, dar și un parfait cu căpșuni la pahar, ideal pentru momentele de răsfăț și relaxare petrecute cu cei dragi. Tot acolo găsești și o rețetă de brownie sau negresă cu multă ciocolată, ușor umedă și plină de savoare.

Pe boromirmarket.ro te așteaptă și alte sortimente de Chec Ciocco Boromir cu fulgi de ciocolată și creme fine. În prepararea lor folosim numai ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență desăvârșită a gustului.

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi taie pe lățime Checul Ciocco Boromir, apoi pune cele două bucăți pe o tavă dreptunghiulară, mai mică. Poți integra și alte sortimente în rețeta noastră de negresă cu bezea.
  • Topește ciocolata în cuptorul cu microunde timp de 30 secunde, amestecând din când în când în ea. Merge să folosești ciocolata neagră, cu lapte sau albă după cum îți place. Las-o deoparte cât timp te ocupi de prepararea bezelei.
  • Într-un bol separat mixează foarte bine albușurile cu un vârf de sare până obții o spumă moale, apoi adaugă treptat zahărul. Mixează până când bezeaua devine fermă și lucioasă. Dacă textura sa este ușor grunjoasă din cauza granulelor de zahăr, înseamnă că trebuie să mai mixezi. Pune 1/2 linguriță de oțet, apoi continuă să mixezi pentru încă 2 minute. Oțetul sau zeama de lămâie stabilizează albușul, conferind bezelei o textură mai consistentă.
  • Amestecă ușor ciocolata topită cu bezeaua fără să insiști prea mult. Întinde bezeaua peste checul tăiat, apoi rumenește prăjitura cu bezea timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Poți întinde peste pandișpanul cu cacao și un strat generos de gem dulce-acrișor ca să te bucuri de o aromă mai bogată. După ce ai scos desertul din cuptor, așteaptă să se răcească de tot înainte să-l servești. Savoarea sa promite un răsfăț tare dulce, atât la masa de zi cu zi, cât și în zilele speciale. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *