
Yields:
1 Serving
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi taie pe lățime Checul Ciocco Boromir, apoi pune cele două bucăți pe o tavă dreptunghiulară, mai mică. Poți integra și alte sortimente în rețeta noastră de negresă cu bezea.
- Topește ciocolata în cuptorul cu microunde timp de 30 secunde, amestecând din când în când în ea. Merge să folosești ciocolata neagră, cu lapte sau albă după cum îți place. Las-o deoparte cât timp te ocupi de prepararea bezelei.
- Într-un bol separat mixează foarte bine albușurile cu un vârf de sare până obții o spumă moale, apoi adaugă treptat zahărul. Mixează până când bezeaua devine fermă și lucioasă. Dacă textura sa este ușor grunjoasă din cauza granulelor de zahăr, înseamnă că trebuie să mai mixezi. Pune 1/2 linguriță de oțet, apoi continuă să mixezi pentru încă 2 minute. Oțetul sau zeama de lămâie stabilizează albușul, conferind bezelei o textură mai consistentă.
- Amestecă ușor ciocolata topită cu bezeaua fără să insiști prea mult. Întinde bezeaua peste checul tăiat, apoi rumenește prăjitura cu bezea timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Poți întinde peste pandișpanul cu cacao și un strat generos de gem dulce-acrișor ca să te bucuri de o aromă mai bogată. După ce ai scos desertul din cuptor, așteaptă să se răcească de tot înainte să-l servești. Savoarea sa promite un răsfăț tare dulce, atât la masa de zi cu zi, cât și în zilele speciale. Poftă bună!