Servite la micul dejun sau ca gustare rapidă, plăcintele cu brânză sărată sunt oricând binevenite. Mai ales alături de un sos de iaurt grecesc și usturoi. Se prepară rapid, fără să fie nevoie să lași aluatul la dospit, și se rumenesc ușor în cuptor, motiv pentru care se numără printre preferatele noastre. Vezi în continuare cum poți obține un gust delicios cu Făina albă superioară Boromir, dar și cum poți adapta rețeta.
Sfaturi de preparare plăcinte cu brânză sărată
- Pentru a conferi un aspect plăcut plăcintelor cu brânză sărată, poți sigila foile de aluat cu furculița sau poți folosi o formă specială de făcut colțunași.
- Am preparat plăcintele cu telemea, însă poți folosi și alt tip de brânză pe placul tău: brânză de vaci sau de capră, brânză de burduf sau caș de oaie.
- Umplutura pentru plăcintele cu brânză poate fi completată cu:
-alte brânzeturi: parmezan, cașcaval sau mozzarella rasă
– ardei gras sau kapia, ceapă verde, spanac, morcovi sau ciuperci
– cu șuncă sau carne tocată de pui, curcan sau porc
Plăcinte cu brânză, preparate cu Făină Boromir
Cu Făina Boromir pregătești o bunătate de plăcintă. Umplutura de brânză sărată, cașcaval topit și șuncă este completată minunat de aluatul rumen ușor crocant. Dacă îți plac mult plăcintele, încearcă și celelalte rețete de pe blogul nostru:
În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. O găsești online pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteptăm cu nenumărate ingrediente cu care gătești preparate gustoase.
Ingredients
Instructions
- Amestecă într-un bol iaurtul, sarea, praful de copt și Făina Boromir, cernută, apoi amestecă cu mâna și frământă. Aluatul rezultat trebuie să fie elastic și omogen. Dacă este nevoie, mai poți completa cu făină până când aluatul nu se va mai lipi de mâini.
- Împarte aluatul în 6 părți și modelează-le sub formă de bile, apoi întinde-le cu sucitorul, astfel încât să obții foi subțiri și rotunde.
- Peste fiecare foaie pune câte o felie de șuncă, apoi adaugă în mijloc telemea și cașcaval. Dacă nu vrei să folosești șuncă, mai poți folosi și alt tip de brânzeturi sau ciuperci sotate în tigaie. Împăturește în două foaia de aluat, apoi sigilează marginile cu furculița. Poți folosi și o formă specială pentru colțunași pentru a le sigila bine. Procedează la fel pentru fiecare plăcintă. Unge-le cu ou și presară deasupra semințe de susan alb și negru.
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi pune plăcintele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la rumenit timp de 20-25 minute. Când vezi că au căpătat o culoare ușor maronie, înseamnă că s-au făcut. Alături de un sos de iaurt grecesc, plăcintele cu brânză te vor surprinde din plin la masa în familie. Poftă mare!