Tiramisu fără ou, un răsfăț irezistibil

tiramisu fara ou
Difficulty: Easy

Oare ce altă prăjitură cu cafea ne încântă mai mult decât deliciosul tiramisu? Un desert italian cremos și foarte fin, tiramisu fără ou te îndulcește complet cu straturile delicate de pișcoturi însiropate în cafea și cremă de mascarpone.

Rețeta de tiramisu fără ouă se prepară ușor și rapid, fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Iar răsfățul nu poate fi decât absolut! Pișcoturile Boromir, aroma intensă de cafea și crema catifelată de mascarpone creează un gust de poveste, ideal de savurat la orice ocazie specială.

Cum preparăm tiramisu fără ou?

Rețeta originală de tiramisu se poate adapta foarte ușor după cum îți place. Întrucât ne doream să simplificam rețeta și să scurtăm timpul de preparare, nu am mai folosit ouă. În schimb, am preparat crema de mascarpone cu frișcă și brânză mascarpone. De asemenea, am completat cafeaua cu lichior de cafea ca să obținem o aromă mai bogată. Pentru un plus de savoare, merge să înlocuiești lichiorul cu vin Marsala, un soi italian foarte aromat.

După ce ne-am ocupat de crema pentru tirmisu fără ou, am însiropat pișcoturile în cafea și le-am așezat într-o tavă. Este esențial să le înmoi cu o mișcare rapidă ca să nu absoarbă mult lichid. Excesul de cafea va afecta textura prăjiturii. Am întins apoi peste pișcoturi un strat generos de cremă, altul de pișcoturi și încă unul de cremă. Dacă vrei să obții un decor simplu și fermecător, nu trebuie decât să presari deasupra pudră de cacao, dar doar înainte de a servi tiramisul fără ou.

Tiramisu fără ouă din Pișcoturile Boromir

Aroma și textura inconfundabilă a Pișcoturilor Boromir completează perfect crema de mascarpone, conferind un complet gust irezistibil tiramisului. În prepararea lor folosim numai ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de o experiență desăvârșită.

Pe lângă tiramisu fără ou, Cu Pișcoturile Boromir cu 26% ou poți prepara și alte deserturi minunate precum cheesecake cu fructe de pădure, prăjitura cu iaurt și bucățele de mango sau tiramisu la pahar. Pe blog găsești nenumărate rețete de bunătăți pe care le vă îndrăgi întreaga familie la masa festivă.

Pentru a crea amintiri nespus de dulci, comandă oricând Pișcoturile Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă multe ingrediente și preparate de o calitate excelentă! De acolo poți alege și pufosul Cozonac Grandios cu nucă, stafide și portocale, deliciul numai bun de servit cu toți cei dragi de sărbători, la petreceri sau alte ocazii. Pentru iubitorii de ciocolată, am conceput Cozonacul Royal Boromir învelit într-o glazură fină de ciocolată. Miezul său aromat, desăvârșit de cipsurile de ciocolată și cremele catifelate, promite să te cucerească iremediabil!

tiramisu fara oua reteta simpla

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi trebuie să te ocupi de crema de mascarpone. Mixează într-un bol smântâna rece până când obții o frișcă fermă și pufoasă. Amestecă apoi frișca cu brânza mascarpone, zahărul și esența de vanilie. Mixează bine, după care folosește o spatulă pentru a lua crema de pe pereții bolului. Mai mixează încă puțin, după care lasă deoparte crema pentru tiramisu fără ou.
  • După ce s-a răcit cafeaua, amestec-o cu lichiorul de cafea sau vinul Marsala. Cafeaua trebuie să fie complet rece atunci când înmoi Pișcoturile Boromir pentru ca textura tiramisului să iasă perfectă. Dacă nu vrei să folosești deloc cafea în rețetă, poți înmuia pișcoturile în lapte îndulcit cu zahăr.
  • Trece fiecare pișcot în siropul de cafea folosind o mișcare rapidă. Așază apoi Pișcoturile Boromir într-o tavă pătrată cu latura de 20-22cm. Întinde deasupra jumătate din crema de mascarpone, după care trebuie să o nivelezi bine cu spatula. Așază încă un rând de pișcoturi însiropate și altul de cremă. Dacă vrei să te abați de la rețeta clasică și să îi conferi prăjiturii un plus de prospețime, presară și fructe de pădure proaspete între straturile de pișcoturi și cremă.
  • Acoperă prăjitura tiramisu cu folie alimentară, apoi pune-o în frigider pentru a căpăta o aromă răcoroasă și revigorantă. Te sfătuim să o lași în frigider timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte. Înainte de servire decorează-o cu pudră de cacao, apoi savurează-l din plin alături de toți cei dragi la orice ocazie! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *