Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 30 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început separă gălbenușurile de albușuri, apoi mixează gălbenușurile cu zahărul timp de 3 minute astfel încât să se îngroașe amestecul. Gătește amestecul la bain-marie, într-un vas termorezistent deasupra oalei cu apă. Amestecă încontinuu în tot acest timp. Când temperatura amestecului ajunge la 71 de grade C, ia-l de pe foc și pune-l într-un bol.
- Adaugă brânza mascarpone peste compoziția de ouă și mixează până când se încorporează foarte bine. Pentru un plus de aromă, folosește și esență de vanilie.
- Într-un vas separat mixează foarte bine albușurile cu vârful de sare astfel încât să se formeze o spumă fermă. În continuare, adaugă 1/3 din spuma de albușuri peste crema de mascarpone și amestecă bine. Completează cu spuma rămasă și amestecă ușor cu spatula.
- Așază un rând de pișcoturi fără să le însiropezi pe pereții unei forme rotunde cu margine detașabilă. Înmoaie o parte din Pișcoturile Boromir în cafeaua rece folosind o mișcare rapidă pentru a nu absoarbe mult lichid. Pe măsură ce le însiropezi, așază-le pe fundul formei rotunde. Poți folosi o formă cu diametrul de 15 cm sau 20 cm.
- Apoi întinde peste pișcoturile însiropate 1/3 din crema de mascarpone și presară deasupra pudră de cacao. Pune încă un strat de pișcoturi însiropate și altul de mascarpone, apoi repetă procedura încă o dată. Pudra de cacao se pune deasupra ultimului strat de mascarpone doar înainte de servire ca să își păstreze gustul fin. Acoperă tortul tiramisu cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte ca să capete o aromă răcoroasă, foarte revigorantă. Pentru a obține un decor minunat, presară deasupra și ciocolată rasă. Poftă bună!