Tort tiramisu după rețeta italiană clasică

tort tiramisu reteta
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Amintirile dulci create de un delicios tort tiramisu rămân pentru totdeauna. Pișcoturile însiropate în cafea, crema fină de mascarpone și decorul de poveste se împletesc într-un desert irezistibil, pe care nu ai cum să-l uiți prea ușor.

Dacă vrei să îi surprinzi și să-i răsfeți din plin pe cei dragi, nu trebuie decât să încerci rețeta noastră clasică de tort tiramisu inspirat din bucătăria italiană. Este rapidă, plină de savoare și se prepară ușor cu Pișcoturile Boromir. Pe lângă rețetă, ți-am pregătit și câteva trucuri de preparare pe care să le folosești pentru a obține gustul autentic de tiramisu.

Sfaturi pentru un tort tiramisu reușit

Deși există nenumărate variante de tort tiramisu, rețeta originală se remarcă prin câteva aspecte esențiale. În primul rând, este esențial să folosești brânza italiană mascarpone, întrucât are o textură bogată și cremoasă care se potrivește perfect în această combinație. Pentru a obține o textură mai aerată, poți adăuga și frișcă.

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE

De asemenea, te sfătuim să folosești o cafea tare în care să înmoi pișcoturile. Gustul intens de cafea este cel care îi conferă tiramisului o aromă aparte. Merge să completezi cafeaua și cu rom negru, vin Marsala sau lichior de cafea. Când însiropezi pișcoturile, ai grijă să nu absoarbă prea mult lichid, altfel textura prăjiturii nu va ieși cum trebuie.

Tortul tiramisu cu Pișcoturi Boromir

Pișcoturile Boromir desăvârșesc tortul tiramisu cu gustul lor inconfundabil. Delicate și aromate, aceste mici minunații completează perfect crema de mascarpone și gustul de cafea. Le poți folosi și pentru a prepara alte deserturi festive cu cafea precum tiramisu la pahar sau tiramisu cu mascarpone, ricotta și ciocolată după rețeta lui Jamie Oliver, dar și bunătăți inedite precum cheesecake la pahar cu fructe sau ciocolată.

În prepararea Pișcoturilor Boromir cu 26% ou se folosesc ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca ție să îți iasă cel mai bun tiramisu. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele perfecte pentru rețetele tale și delicii gata preparate pentru toate gusturile.

În zilele speciale, îndulcește-ți familia și prietenii cu pufoșii Cozonaci Royal Boromir cu gust intens de ciocolată. Sub glazura fină de ciocolată se ascunde un miez aromat, desăvârșit de cipsurile de ciocolată și cremele catifelate de ciocolată sau caramel.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început separă gălbenușurile de albușuri, apoi mixează gălbenușurile cu zahărul timp de 3 minute astfel încât să se îngroașe amestecul. Gătește amestecul la bain-marie, într-un vas termorezistent deasupra oalei cu apă. Amestecă încontinuu în tot acest timp. Când temperatura amestecului ajunge la 71 de grade C, ia-l de pe foc și pune-l într-un bol.
  • Adaugă brânza mascarpone peste compoziția de ouă și mixează până când se încorporează foarte bine. Pentru un plus de aromă, folosește și esență de vanilie.
  • Într-un vas separat mixează foarte bine albușurile cu vârful de sare astfel încât să se formeze o spumă fermă. În continuare, adaugă 1/3 din spuma de albușuri peste crema de mascarpone și amestecă bine. Completează cu spuma rămasă și amestecă ușor cu spatula.
  • Așază un rând de pișcoturi fără să le însiropezi pe pereții unei forme rotunde cu margine detașabilă. Înmoaie o parte din Pișcoturile Boromir în cafeaua rece folosind o mișcare rapidă pentru a nu absoarbe mult lichid. Pe măsură ce le însiropezi, așază-le pe fundul formei rotunde. Poți folosi o formă cu diametrul de 15 cm sau 20 cm.
  • Apoi întinde peste pișcoturile însiropate 1/3 din crema de mascarpone și presară deasupra pudră de cacao. Pune încă un strat de pișcoturi însiropate și altul de mascarpone, apoi repetă procedura încă o dată. Pudra de cacao se pune deasupra ultimului strat de mascarpone doar înainte de servire ca să își păstreze gustul fin. Acoperă tortul tiramisu cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte ca să capete o aromă răcoroasă, foarte revigorantă. Pentru a obține un decor minunat, presară deasupra și ciocolată rasă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *