Deserturi rapide: 7 rețete simple pentru orice ocazie

cheesecake la pahar cu fructe
Difficulty: Easy

Deserturile rapide și ușor de făcut sunt fix ce trebuie când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie. Pentru astăzi ți-am pregătit 7 rețete pe care le poți prepara rapid atât pentru masa de zi cu zi, cât și pentru ocaziile speciale.

1.Cheesecake cu piersici și bucățele de chec

Pentru iubitorii de cheesecake, am conceput un desert rapid cu cremă de mascarpone, sos de piersici, scorțișoară și bucățele de Chec marmorat Boromir. Fie că folosești piersici proaspete, congelate sau din compot, gustul său te va cuceri oricum. Îl prepari îndată, fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Nu trebuie decât să pregătești crema de brânză și sosul de piersici, apoi să asamblezi cheesecake-ul la pahar. Găsești rețeta completă pe blogul nostru, alături de multe alte surprize culinare.

deserturi rapide retete

2.Cheesecake la pahar cu fructe

Pe cât de simplu, pe atât de gustos este cheesecake-ul la pahar cu fructe de pădure. Crema fină de brânză, stratul ușor crocant de pișcoturi mărunțite și prospețimea fructelor se îmbină perfect. La final poți completa desertul rapid cu diferite topping-uri pe placul tău. Pe blog vei găsi mai multe combinații de arome și texturi pe care le poți face pornind de la rețeta noastră de cheesecake.

3.Tiramisu la pahar

Cum se prepară tiramisu la pahar? Însiropezi Pișcoturile Boromir în siropul de cafea, pregătești crema de mascarpone, apoi asamblezi desertul în pahare. Simplu și delicios! Nu este nevoie să folosești ouă pentru cremă, iar dacă vrei să îi conferi un plus de savoare, poți adăuga în ea puțin vin de Marsala. Pentru ca pișcoturile să iasă mai aromate, te sfătuim să completezi siropul de cafea cu lichior. În rețeta de pe blog ți-am pregătit mai multe sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a obține un gust deosebit. tiramisu la pahar reteta

4.Bomboane de ciocolată

Ce zici de niște bomboane de ciocolată? Sunt un desert rapid, ideal pentru iubitorii de ciocolată. Pentru a le conferi un miez aromat, le-am preparat cu Checul marmorat Boromir cu cremă de ciocolată, pe care l-am completat cu o cremă tartinabilă cu cacao și alune de pădure. La sfârșit, glazura de ciocolată topită și decorul de coajă rasă de portocală a venit în completarea miezului ușor cremos. Află din rețetă cu ce alte ingrediente poți completa umplutura bomboanelor de ciocolată.

bomboane de ciocolata reteta

5.Sandwich cald din cozonac și banane

Desert rapid sau mic dejun delicios, sandwich-ul din frigănele te surprinde cu gustul său inedit. Feliile rumene și crocante de cozonac se combină armonios cu bananele proaspete. Rețeta se remarcă atât prin savoare, cât și prin versatilitate, fiind ușor de adaptat în funcție de preferințe. Poți completa sandwich-ul cu diferite fructe, sosuri de ciocolată, vanilie sau caramel, dar și cu nuci sau alune de pădure pentru a obține o textură crunchy.

6.Tăvălite reinventate din cozonac

Pornind de la varianta clasică de tăvălite, am creat o rețetă reinventată cu bucățele de Cozonac Boromir, nucă de cocos și glazură de ciocolată. După ce ai însiropat bucățile de cozonac și le-ai glazurat, trebuie doar să le dai prin fulgi de cocos, nucă zdrobită, pudră de cacao sau prin alte topping-uri pe placul tău.

tavalite reteta

7.Foietaje cu gem de prune și afine

Preparate cu Foile de Cremșnit Boromir, foietajele cu gem de prune și afine sunt gata în 15 minute. Foile crocante de foietaj și gemul dulce-acrișor de fructe creează o armonie de arome și texturi. Gustul lor se potrivește foarte bine cu topping-ul de alune sau nuci. Alături de un sos de vanilie, te vor cuceri complet. Pe blog te așteaptă mai multe recomandări pentru ca mixul de arome să fie pe placul tău.

foietaj cu gem retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *