Cât de frumos poate fi să ne adunăm cu toții la masa de Paște și să ne bucurăm împreună de sfânta sărbătoare pascală! Așteptăm Paștele cu multă veselie, dar și cu bunătăți pline de savoare ce întregesc atmosfera festivă cum nu se poate mai bine.
Pentru ca tu să ai parte de sărbători de poveste, ne-am propus să te surprindem cu 15 idei de delicii pentru meniul de Paște. Ideile și rețetele noastre reunesc atât gusturi tradiționale, cât și arome complet inedite. Sigur îți vei găsi inspirația alături de noi!
1.Drob de miel pentru masa de Paște
Când ne gândim la masa de Paște, ne amintim cu mare drag cum mama sau bunica pregăteau tradiționalul drob de miel. Acest preparat românesc promite un răsfăț pe cinste cu aromele și texturile sale bogate. De pe blog afli cum poți obține un drob de miel bun la gust, cu textura ușor cremoasă. Pe cât de delicios este, pe atât de ușor se prepară!
2.Friptură de curcan
Gustul suculent și aromat al fripturii de curcan conferă o savoare aparte mesei festive. Este un preparat ușor de făcut și foarte versatil care înlocuiește perfect carnea de miel la cuptor. Ca să-i dai un gust deosebit, poți acoperi curcanul într-un sos de vin și portocale sau mere. Iar înainte de servire, o poți completa cu un sos dulce-acrișor de merișoare, cartofi la cuptor sau cu o porție generoasă de morcovi copți în sos de miere și usturoi.
3.Friptură de miel pentru masa de Paște
Friptura de miel se remarcă prin gustul foarte aromat și textura ușor fragedă. Pentru a obține o bogăție de arome, poți folosi diferite ingrediente: usturoi, pătrunjel, mărar și condimente precum boiaua dulce, paprika, coriandru, rozmarin sau un mix de ierburi de Provence. Carnea de miel poate fi marinată într-un baiț de iaurt și usturoi, dar și într-un sos de vin sau roșii. Ți-am pregătit mai multe sfaturi de preparare în rețeta noastră de friptură de miel de pe blog.
4.Aperitive de Paște: crochete de cartofi
Crochetele de cartofi dispar îndată de pe platourile festive și nici nu e de mirare. Miezul moale de cartofi completează minunat crusta ușor crocantă. Te vor cuceri din prima atât cu gustul lor, cât și cu faptul că se prepară în câțiva pași simpli. Găsești pe blogul Boromir o rețetă super ușoară și rapidă de crochete numai bune de servit de sărbători.
5.Foietaje cu ciuperci și spanac
Iubim foietajele crunchy, mai ales când le acoperim cu fel și fel de topping-uri apetisante. Așa că dacă intri pe blogul nostru sigur vei găsi o rețetă cu foietaj pe placul tău. Cu topping de ciuperci, spanac, piersici rumene sau brânzeturi, aceste aperitive sunt absolut delicioase și merg de minune pe masa de Paște. În plus, le prepari în cel mai scurt timp. Aruncă un ochi la cele două rețete festive pe care le-am conceput special pentru clipele petrecute alături de dragi.
6.Mini tarte quiche pentru masa de Paște
De mini tartele quiche în crustă de pâine te bucuri până la ultima bucățică. Întreaga familie va adora aceste mici delicii cu umpluturi ușor cremoase și crustă crocantă. Totuși ne plac mult și pentru că putem face nenumărate combinații de arome, fiind un aperitiv ușor de adaptat.
7.Chec aperitiv în meniul de Paște
Pufos și foarte aromat, checul cu brânză de burduf, șuncă și măsline promite amintiri pline de savoare la masa de Paște. Nici nu-ți poți imagina cât de ușor se prepară și se poate adapta. Iar rezultatul este pur și simplu delicios. Pornind de la rețeta noastră de chec sărat, îți propunem să încerci diferite combinații de ingrediente pe placul tău și să-ți lași inspirația să se transforme în gustul de care nu te mai saturi.
8.Deserturi festive: prăjitura cu iaurt și mango
Prăjitura cu iaurt și mango este un desert plin de prospețime, pe care îl vor adora toți cei dragi. Pișcoturile însiropate, crema fină de iaurt si bucățelele de mango creează un gust de vis. Iar decorul său spectaculos, conferit de fructele de pădure, îl transformă în deliciul perfect pentru sărbători. Află din rețetă de pe blog cum o prepari foarte ușor.
9.Eclere cu creme fine
Eclerele te invită la cel mai dulce răsfăț cu textura lor ușor aerată, desăvârșită de cremele catifelate. Ca să te bucuri din plin de clipe de neuitat, am conceput trei rețete speciale de eclere umplute cu creme de fistic, vanilie și zmeura. Glazurile de ciocolată albă, cafea și zmeură nu pot decât îmbogăți gustul irezistibil al eclerelor. Pe lângă asta, vor arăta foarte bine pe platourile asortate cu prăjiturele.
10.Pască cu brânză și stafide pe masa de Paște
Paștele nu ar fi la fel fără delicioasa pască cu brânză. Un deliciu cu tradiție, Pasca cu brânză dulce și stafide Boromir aduce multă bucurie și savoare momentelor petrecute cu familia și prietenii. Umplutura bogată de brânză și stafide se împletește într-o armonie minunată cu miezul foarte pufos. Pentru ca tu să savurezi din plin gustul autentic al păștii tradiționale, folosim în prepararea sa numai ingrediente de cea mai bună calitate. În urma procesului de preparare de 36 ore, dar și a fermentației naturale cu maia, obținem un gust inconfundabil.
11.Tiramisu cu fructe
Tiramisu cu căpșuni, cremă de mascarpone și pișcoturi însiropate este desertul perfect pentru meniul de Paște. Atât căpșunile proaspete, dulci-acrișoare, cât și gustul de cafea îi conferă o aroma revigorantă. Iar datorită vinului italian de Marsala cu care am pregătit crema de mascarpone, am obținut o bunătate de prăjitură. Încearcă rețeta noastră pentru cel mai gustos tiramisu cu fructe și savurează-i din plin gustul cu ocazia sărbătorilor pascale!
12.Cremșnit la pahar cu cremă de vanilie
Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert cremos, lasă-te inspirat de rețeta noastră de cremă de vanilie. Fină și foarte aromată, crema patissiere transformă în delicii irezistibile prăjiturile, torturile și alte deserturi. Din rețeta de pe blog afli cum obții ușor o textură foarte catifelată și un gust bogat. De asemenea, tot acolo vei găsi și o rețetă surpriză de cremșnit la pahar. Straturile delicate de cremă și foietaj crocant te vor îndulci complet!
13.Pască cu ciocolată pentru masa de Paște
Pe masa festivă se potrivește numai bine și Pasca cu ciocolată Boromir. Savoarea sa deosebită va fi pe placul tuturor iubitorilor de ciocolată și nu numai. Nimic nu se compară cu miezul său aromat, îmbogățit de crema fină de ciocolată și glazura de pricomigdală. Punem mult suflet și pasiune în prepararea sa și folosim numai ingrediente atent selecționate astfel încât să îți punem la dispoziție cea mai bună pască de Paște.
14.Tort de ciocolată în meniul de Paște
Tortul de ciocolată îți încântă simțurile cu aromele și texturile sale ademenitoare. Sub straturile catifelate de cremă de ciocolată, se ascunde pandișpanul de cacao pe care l-am însiropat cu lichior și l-am completat cu gem de zmeură. La sfârșit am acoperit tortul cu un ganache fin și am presărat fructe fresh în culori vii ca să-i conferim un aspect festiv de efect.
15.Budincă de vanilie cu mere
Bucuriile dulci se găsesc în lucrurile simple! Un desert de o simplitate fermecătoare, budinca de vanilie este o adevărată încântare în compania oamenilor dragi. Bucățelele pufoase de cozonac se împletesc cu merele rumene și crema de vanilie într-un mod care pur și simplu te va cuceri. Este musai să servești această budincă reinventată alături de un sos de vanilie!
Sărbători fericite alături de Boromir!